Feiing og tilsyn av piper og fyringsanlegg

Gjennom Nome og Midt-Telemark brann og redning (NMTBR) er det etablert en felles feie- og tilsynstjeneste for kommunene Midt-Telemark og Nome. Forebyggende avdeling ved NMTBR skal sørge for feiing og tilsyn med fyringsanlegg.

Forskrift fra 01.01.2016 gjelder om brannforebygging i Nome og Midt-Telemark. I følge forskriften skal alle boliger og fritidsboliger, som har fyringsanlegg som brukes til oppvarming av byggverk, ha behovsprøvd feiing og tilsyn. 

Fra 2020 er det forbudt med fossil oljefyring i Norge. Informasjon om hva dette innebærer og hva du bør gjøre med din nedgravde oljetank finner du her.

 Feie- og tilsynsordning for NMTBR (PDF, 226 kB) gjelder fra 01.01.2018. Du kan lese mer om regelverk iht. feiing og tilsyn med fyringsanlegg her

Vi benytter SMS varslingstjenesten Varsling 24 for å varsle om feiing og tilsyn. Du kan se mer informasjon om tjenesten her (PDF, 524 kB).

Feie-/tilsynsavgiften er til enhver tid etter gjeldende gebyr-reglement i kommunene. Informasjon om gebyr-feiing og tilsyn av fyringsanlegg (PDF, 91 kB).