Feiing og tilsyn av piper og fyringsanlegg

Gjennom Midt-Telemark brann og redningstjeneste (MTBR) er det etablert en felles feie- og tilsynstjenste for kommunene Bø, Nome og Sauherad. Forebyggende avdeling ved MTBR skal sørge for feiing og tilsyn med fyringsanlegg.

Publisert av Sigrid Stoa. Sist endret 05.04.2019

Forskrift fra 01.01.2016 gjelder om brannforebygging i Bø, Nome og Sauherad. I følge forskriften skal alle boliger og fritidsboliger, som har fyringsanlegg som brukes til oppvarming av byggverk, ha behovsprøvd feiing og tilsyn.

Fra 2020 er det forbudt med fossil oljefyring i Norge. Informasjon om hva dette innebærer og hva du bør gjøre med din nedgravde oljetank finner du her.

Feie- og tilsynsordning for MTBR (PDF, 226 kB) gjelder fra 01.01.2018. Du kan lese mer om regelverk iht. feiing og tilsyn med fyringsanlegg her

Vi benytter SMS varslingstjenesten Varsling 24 for å varsle om feiing og tilsyn. Du kan se mer informasjon om tjenesten her (PDF, 524 kB).

Feie-/tilsynsavgiften er til enhver tid etter gjeldende gebyr-reglement i kommunene. Informasjon om gebyr-feiing og tilsyn av fyringsanlegg (PDF, 91 kB).