Praktisk informasjon Nome sjukeheim

Besøk:

Det er alltid hyggelig med besøk. Derfor har vi ikke lagt opp til faste besøkstider, men ber heller besøkende ta hensyn i forhold til stell og ulike aktiviteter.
Sjukeheimen har en storstue ved hovedinngangen, en stue på hver av gruppene på sjukeavdelingen, og en stue på hver gruppe på skjermet avdeling. Bo- og behandlingsavdelingen har også stue til hver gruppe. Korttidsavd. har noe plassmangel på sin stue, besøkende oppfordres derfor der spesielt å bruke storstua.
Vi ser gjerne at alle beboere og besøkende bruker storstua mer. Kaffe er gratis og noe attåt / annen drikke kan kjøpes i automaten.

På sykehjemmet ønsker vi å legge forholdene til rette for hjemmebesøk og turer. En liten spasertur ute kan være verdifull. Vi ser gjerne at pårørende og venner hjelper til med dette.

Dørene låses av sikkerhetsmessige grunner kl. 19.00, men det er ringeklokke ved hovedinngangen og skjermet avdeling,- det er bare å ringe på.


Måltider:

Frokost: kl. 0830 - 1000
Middag: kl. 13-14 (mange ønsker å hvile etter middag)
Kaffe: kl. 15 - 16
Kveldsmat: kl.17 - 19

Tilbud om måltid / havresuppe ca. kl. 20

Venner og pårørende er velkommen til å delta i måltidene. Middag koster kr. 35, og brødmåltider kr. 15.

Noen pasienter trenger også en håndsrekning under måltidet. Vi setter pris på å få hjelp til dette.

Det er alltid hyggelig å ta en prat over en kopp kaffe,- kaffekoppen spanderer vi med glede.


Tøy:

Merking av tøy:

merking av tøy er viktig på en stor institusjon. Vi bestiller navnelapper, men det er ønskelig at pårørende er behjelpelige med å sy disse på

Reparasjon av tøy:

Dette ber vi også om hjelp til. Tøy som går i stykker legges til side etter nærmere avtale med pårørende.

Vask av tøy:

Privattøyet blir vasket på husets eget vakeri. Ulltøy og finvask blir ikke vasket for hånd. Vi anbefaler derfor tøy som tåler maskinvask. Vi setter pris på å få hjelp til å holde orden i klesskapet.

 

Verdisaker:

Sykehjemmet kan ikke ta ansvar for verdisaker som blir oppbevart på rommet. Vurder derfor bruken av, og oppbevaringen av dyrebare smykker. Vi anbefaler at hver beboer har noen penger oppbevart på hjemmet til frisør, utflukter, m.m. Ta kontakt med primærkontak eller sykepleier.
 

Annet:

Beboerrom:

Vi ser gjerne at pårørende deltar i støvtørking, vanning av blomster og rydding av beboers rom.
 

Toalettsaker:

Vanlige toalettsaker må beboeren betale selv. Evt. høreapparatbatterier må bruker betale selv. Fint hvis pårørende er behjelpelige med å skaffe batterier. Vi har egen hørsel-/synskontakt. 
 

Rombytte:

Bytting av rom eller avdeling kan bli nødvendig.  Dette vil først skje etter nøye faglig vurdering av totalsituasjonen.
 

Dobbeltrom kan bli brukt til kortttidsopphold  i noen tilfeller.