Translate

Viktig melding

Hjelpemidler

Varig utlån

Dersom du har en varig funksjonsnedsettelse og har et behov for hjelpemiddel, kan du ha rett til utlån av tekniske hjelpemidler fra NAV Hjelpemiddelsentral. Med varig behov menes lengre enn 2 år eller til livets slutt.

Det er som regel ikke egenandel på utlån av hjelpemidler fra NAV Hjelpemiddelsentral, men det er noen unntak. Dersom det er egenandel vil du få informasjon om dette før søknad om hjelpemiddel sendes.

Ta kontakt med avdelingen på tlf. 35 94 62 70, så hjelper vi deg med kartlegging og en søknad til NAV Hjelpemiddelsentral.

Korttidsutlån av hjelpemidler

Nome kommune har et korttidslager med visse hjelpemidler som er tiltenkt de som ikke har et varig behov, og derfor ikke har rett til varig utlån fra NAV Hjelpemiddelsentral. Korttidslån benyttes ved akutt og midlertidig funksjonsnedsettelse. Det er ingen egenandel på utlån av hjelpemiddel fra kommunens korttidslager.

 

Ved lån fra Nome sitt eget korttidslager skal hjelpemiddelet leveres tilbake når du ikke lenger har behov for det. Dersom situasjonen forandres og det viser seg at behovet er varig utover 2 år, melder du ifra til avdelingen vår og vi vil hjelpe deg med søknad om varig utlån fra NAV Hjelpemiddelsentral.

Kommunalt korttidslager har rullestol, rullator, toalettforhøyer, arbeidsstol, toalettstol, dusjkrakk, etc.

Vi har ikke småhjelpemiddel som klyper, strømpepåtrekkere, strømper, stol- og sengeklosser, div. bestikk o.l.. Dette er ting som nå må kjøpes i butikker, apotek og/eller på nett.

Hjelpemiddel hentes etter avtale på lageret på Dagsrud, ta kontakt på tlf 35 94 62 70.

Dersom du har behov for hjelp til utkjøring, ta kontakt på tlf 469 19 941

Annet

Ortopediske hjelpemidler (ortoser, skinner, såler o.l.): vurderes av spesialist, kontakt først fastlegen din.
Behandlingshjelpemidler (oksygenapparater, forstøver, C-PAP o.l.): vurderes av spesialist, kontakt først fastlegen din.

 
 

Tilbakemelding