Koronasertifikat

Koronasertifikatet skal vise om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt koronasykdom, og resultatet hvis du har tatt negativ koronatest.

Grønt lys i koronasertifikatet for bruk i Norge betyr ikke automatisk fri innreise til alle land. Grensekontrollen i landet du skal reise inn i vil sjekke at sertifikatet inneholder det som kreves for innreise. I noen land vil det bety fullvaksinert, mens det i andre land vil være tilstrekkelig med negativ test.

Hvor lenge er det gyldig

Koronasertifikatet vil kun være gyldig 90 dager frem i tid for hver gang du laster det ned eller skriver det ut, blant annet for å unngå bruk av utdaterte koronasertifikater. 

Logg inn for å se ditt koronasertifikat (helsenorge.no)

Kontrollsiden viser grønt og rødt lys og QR-koder for kontroll i Norge. Det er denne versjonen av koronasertifikatet som vil kunne tas i bruk for verifikasjon til det regjeringen beslutter det skal brukes til fra fredag 11. juni.

Koronasertifikat for ikke-digitale brukere
 

Hva gir et gyldig sertifikat

Det er viktig og den enkeltes eget ansvar å sette seg inn i hvilke regler som gjelder for at sertifikatet skal være gyldig!
Se informasjon på fhi sine sider: Dette gir rødt eller grønt lys
 

Hva vises i sertifikatet

 • Vaksiner
  Sertifikatet vil vise alle vaksiner mot covid-19 som er satt (eller registrert) i Norge.
 • Immunitet etter å ha hatt koronasykdom
  Hvis du er beskyttet etter å ha hatt koronasykdom, vil prøvesvar fra PCR eller antigentest som er registrert i Norge da du testet positivt vises. Hvis du har testet positivt på nytt mer enn 3 måneder etter den første testen, vil det nye prøvesvaret vises.
 • Negative tester
  Et negativt testresultat fra PCR eller antigentest, vil vises hvis testen er tatt i løpet av siste 7 døgn, og det ikke er registrert positive testresultater i samme periode.

Finner du feil opplysninger om vaksinasjon eller testresultat

 • Er det en vaksine du ikke finner
  Hvis du ikke ser en koronavaksine du har tatt, så har den kanskje ikke blitt registrert, eller det har skjedd en feil med registreringen. Husk at det kan ta noe tid fra en vaksine er satt til den blir registrert i SYSVAK.
  Dersom vaksinen ikke vises kan du kontakte stedet hvor du fikk vaksinen, slik at de kan registrere den, eller korrigere feilen.
 • Er det en test du ikke finner?
  Koronasertifikatet henter informasjonen fra MSIS Labdatabasen over tester som er foretatt i Norge. Oversikten viser den siste testen som er registrert på deg de siste sju dagene. Du vil se siste test kun hvis koronavirus ikke ble påvist.
  Ingen tester vil vises på denne siden dersom du har fått påvist koronavirus i løpet av de siste sju dagene. Dette gjelder også dersom laboratoriet ikke kunne gi et klart resultat av den siste testen din.
  På prøvesvarsiden kan du se alle koronatestene du har tatt.
  Hvis du har tatt en koronatest de siste sju dagene hvor det ikke ble påvist koronavirus, og du likevel ikke finner testen i denne oversikten, så kan det være at testen ikke er registrert. Du kan ta kontakt med prøvetakingsstedet, og spørre om de har registrert resultatet på testen din.

Les mer:

Helsedirektoratets nettside 
Folkehelsedirektoratets nettside

koronasertifikat - Klikk for stort bilde