Etablering av kanallotteriet i kommunene langs Telemarkskanalen

Klikk for stort bildeEiendomssjef Tor Olaf Sannerholt, Malen Kårstad og Mathias Strømme fra Telemarkskanalen Regionalpark og ordfører Bjørg Tveito Lundefaret.Telemarkskanalen Regionalpark har i sommer jobba med etablering av Kanallotteriet, som er en del av Kystlotteriet. I dag ble den første kanallotteri-stasjonen satt ut på Ulefoss, med ordfører til stede.


Alt søppel vil til slutt finne veien ut til havet gjennom en bekk, elv eller innsjø. Kanallotteriet går ut på at enkeltpersoner, familier, skoleklasser, foreninger og andre grupper enkelt kan være med å rydde søppel i nærområdet sitt. I kommunene Skien, Nome, Sauherad, Bø, Notodden, Kviteseid og Tokke er det plassert ut stasjoner der folket kan hente ut søppelsekker. Disse sekkene fylles med søppel og kastes ved nærmeste returpunkt for Kanallotteriet. Til hver søppelsekk er det et lodd hvor man fyller inn informasjon etter søppelplukkinga, og en er med i en regional og nasjonal trekning av premier. Premiene vil bli trekt fram til 15.oktober.

Klikk for stort bilde

Husk at mindreårige skal følges av voksne på grunn av sikkerheten. Rydding langs veier og elver bør gjøres av voksne ettersom dette kan være farlig.

Her er ei lenke til et 3 minutters klipp med selveste Sir David Attenborough om plastikkforsøpling globalt:

https://www.youtube.com/watch?v=IW3jEIYBFzg

Lenke til nettstedet til kystlotteriet:

https://www.kystlotteriet.no/

Til naturvernforbundet:

https://naturvernforbundet.no/