Translate

Viktig melding

Badeplasser og friområder

Ulefoss badeanlegg - Klikk for stort bildeDet finnes mange flotte bademuligheter i Nome. Her har vi ramset opp noen av de mest populære.

Badeplasser i Lunde

Skoeelva: Ankomst med kajakk eller kano.

Kåsatangen: I enden av Langen.

Norheimstjønna: Beliggende mellom Lunde og Bø. Fin badeplass/strand med flytebrygge. Toalett og søppelstativ på stedet.

Nomestranda: Bade- og friområde beliggende midt mellom Ulefoss og Lunde. Fin strand/plen med tilgang på toalett, redningsbøye og søppelstativ. OBS! Stranden er "kjent" for å gi svømmekløe grunnet en ufarlig parasitt. Badende rådes til å tørke seg med håndkle med en gang de kommer opp av vannet og om mulig ta en dusj så raskt som mulig. 


Badeplasser på Ulefoss 

Torsnes: Beliggende 1,6 km unna Ulefoss sentrum. Badeplass med stupetårn. Toalett og søppelstativ på stedet. Torsnes gjestehavn like ved.

Ulefoss gjestebrygge: Beliggende kun 300 meter fra Ulefoss sentrum. Idyllisk perle med egen strand, fasiliteter som bl.a. badeanlegg, toalett og dusj. Utekafé med salg av mat og drikke. Les mer om badeanlegget her.

Kalvodde friområde: Beliggende midt mellom Ulefoss og Gvarv nedenfor RV 36. Stedet har fin sandstrand, samt toalett (utedo) og søppelstativ. Ypperlig for småbarnsfamilier. Det er flere bademuligheter på stedet men disse er jevnt over best egnet for større barn/voksne grunnet generelt vanskeligere tilgjengelighet og rullesteiner/brådybde. 

Tvara: Et populært lite tjern med stupetårn, beliggende 4-5 km fra Ulefoss gjestebrygge. Stedet er kjent for gode badetemperaturer, men regnes imidlertid ikke som barnevennlig. 

Tilbakemelding