Verdt å vite

Her er det samlet litt informasjon om barnehagehverdagen.

Åpningstid

Vi har åpent fra 06.45 – 16.30.
Kommer barna seinere enn 09.15 vil vi gjerne ha beskjed om dette. Vi ønsker også at dere legger inn i Visma Min barnehage så fort som mulig dersom barnet ikke kommer i barnehagen på grunn av sykdom eller fri.

Planleggingsdager

 Vi har fem planleggingsdager i året, disse dagene er barnehagen stengt. Se Barnehage- og skolerute 2022-2023 (PDF, 163 kB) for datoer.

Ferie

Alle barn skal ha fire ukers ferie, og disse kommer i tillegg til barnehagens planleggingsdager. I følge vedtektene for Nome kommunes barnehager bør tre av disse være sammenhengende om sommeren. Barnehagen er stengt julaften, nyttårsaften og mandag tirsdag og onsdag før skjærtorsdag. Barnehagen er også stengt i uke 29, 30 og 31. 

Måltider 

Hvis barna skal ha frokost må de ha med niste. De to andre måltidene får de i barnehagen.

Bursdagsfeiringer

Vi lager krone og synger, og gjør litt ekstra stas for barnet. Barnet kan velge hva de skal spise ut ifra en bursdagsmeny. Det er barnehagen som lager mat/dessert.

Egne leker

Barna kan ikke ha med leker i barnehagen. Men vi har av og til ”HA-MED-DAG”, da kan de ha med seg en leke. Men dette er på eget ansvar og merk gjerne leken med navn. De kan ikke ha med seg ”krigsleker” som pistoler, sverd også videre, eller leker som trenger ekstra sikkerhet som for eksempel skateboard og lignende.

Vogner og utstyr (tepper, seler, voksiposer, dyner etc)

Barna sover ute i egne vogner i barnehagen. Når det er for kaldt sover de i vognene inne. Foreldre kan velge å ta med vogner att og fram daglig, eller la de stå igjen i barnehagen. Hvis vognene står igjen i barnehagen, er dette på eget ansvar.

Klær

Husk å sjekk at barna til enhver tid har skift i hylla. Ull bør brukes som innerste lag av tøy om vinteren. Vinterdresser bør være vindtette og vannavstøtende. Lue bør sitte godt inntil hode og over ører. Anbefaler hals istedenfor skjerf, da skjerf har lettere for å sette seg fast i for eksempel trær. Votter bør også være vindtette og i Gore-tex stoff, ullvotter er også bra om det ikke er for vått. Vintersko bør være Gore-tex, sitte godt på beinet, bør være såle til å ta ut for tørk. Støvler og vintersko kan gjerne ha ”litt” hæl slik at strikken på dress/regntøy fester seg bedre og ikke sklir så lett av. Regntøy bør ha strikk rundt og under foten, kan også gjerne ha strikk rundt armene. Barn har det best når klær passer, at det ikke er for stort eller for lite! De har også større kvalitet på utetiden hvis de slipper å fryse, eller også kanskje bli for varme. Barna har ulike kroppstemperatur, men det blir vi kjent med etter hvert. Noen må kle på seg mer, mens andre trenger bare ett lag under dressen.

Merking av klær

Alle klær må være merket og da særlig luer, votter og slike ting som mange har samme av. Barnehagen kan være behjelpelig med å skaffe merker til å stryke/sette på klærne.

Forsikring

Alle barn i Nome kommunes barnehager er forsikret gjennom KLP (Kommunal Landspensjonskasse).

HMS-rutiner

Vi har helse, miljø og sikkerhetsgjennomgang årlig. Dette gjelder også sikring av lekeapparatene. I tillegg er alle i personalet pliktig til å følge med på om noe blir ødelagt og gi beskjed om dette

Medisinering

Barnehagen kan ta på seg medisinering av kronisk syke barn. Det skal opprettes skriftlig avtale med lege og foreldre. Personalet skal ha grundig opplæring i hvordan medisinen gis, og det skal følge med detaljert bruksanvisning på dette. Barnehagen kan også ta på seg medisinering av reseptfrie medisiner, men det skal da skrives en avtale mellom foreldre og barnehagen, og bruk av reseptfrie midler skal registreres i en medisinbok som skal ligge i barnehagens medisinskap.

Sykdom

Når barnet er sykt skal det være hjemme fra barnehagen. Dette gjelder også selv om det ikke har feber men allmenntilstanden er dårlig. Husk at det er vanskelig å få slappe av i en barnehage. Barnet bør få en feberfri dag hjemme før det kommer tilbake til barnehagen. Er barnet så sykt at det ikke kan være ute bør det være hjemme.

Branninstrukser og brannøvelser

Barnehagen har egen branninstruks som personalet skal kunne. Vi skal ha flere øvelser i året.

Kjøp av ekstra dager

Nome Kommunes barnehager har utarbeidet retningslinjer for kjøp og salg av ekstradager. Ordningen kan benyttes av alle som har mindre en hel plass i barnehagen. Styrer har den endelige avgjørelsesmyndighet i disse sakene.

Oppsigelse av plass

Alle barn i Nome kommune disponerer plassen frem til skolestart. Dersom man likevel ønsker å si opp denne plassen er oppsigelsestiden 1. mnd. regnet fra den 1, eller 15. i hver måned. Oppsigelse må skje elektronisk. Finner dette på Nome kommune sin hjemmeside. Barnehagen kan være behjelpelig med dette.