Mat i barnehagen

Klikk for stort bildeBarnehagene i Nome kommune har foreldrebetalt matservering.
Barna får to smøremåltider daglig der melk, frukt og grønnsaker inngår sammen med et variert tilbud av pålegg. Ved bursdager og ca tredje hver uke tilbereder og serverer vi et varmt måltid.

Publisert av Mette Sollid. Sist endret 30.08.2017

Kommer barnet før 08.30 og ikke har spist hjemme tar dere med frokost. Kommer dere etter 08.30 vil vi at barnet har spist frokost hjemme før det kommer i barnehagen.
Ved hovedmåltidet severes varmmat av og til, men oftest har vi et smøremåltid der barna velger mellom brød og ulike slag knekkebrød. Vi har variasjon på pålegg og grønnsaker, men det står alltid leverpostei, gulost, makrell i tomat, smøreoster, kjøttpålegg, paprika og agurk på bordet. Til drikke severer vi vann og lettmelk.
Ved det andre måltidet er det litt avhengig av om vi spiser inne eller ute, men brød/knekkebrød og et utvalg av pålegg tilbys sammen med frukt og grønnsaker. Vi serverer stort sett vann til andre måltidet med mindre vi tilbyr "melkemat" som havregryn eller havrepops.

Når det gjelder de varme måltidene er det stor variasjon i hva vi tibereder og serverer, men vi varierer mellom kjøtt og fiskeretter av ulike slag.Klikk for stort bilde

Ved bursdagsfeiring er det barnet selv som velger fra en varmmatmeny.

Når vi er på tur i bålsesongen lager vi stort sett alltid bål der barna kan varme maten sin. I de kalde periodene har vi med noe varmt å drikke, enten varm saft eller kakao.