Koronasertifikat

Hva viser koronasertifikatet

Koronasertifikatet viser om du

 • er vaksinert
 • har en nylig negativ test
 • er immun etter å ha hatt koronasykdom

Hva kan du bruke koronasertifikatet til?

Dokumentasjon ved reiser

Du kan bruke koronasertifikatet til å dokumentere vaksinasjon, gjennomgått sykdom eller negativ test ved reiser til land som er koblet til EUs tekniske løsning for sertifikatet.

Lokale smitteverntiltak

Koronasertifikatet kan brukes i norske kommuner som har innført lokale smitteverntiltak. Innenlands bruk av sertifikatet kan være på arrangementer på offentlig sted, som

 • serveringssteder
 • treningssentre
 • kino
 • museer
 • fornøyelsesparker
 • andre tilsvarende kultur- og underholdningssteder

Dersom en kommune innfører koronasertifikat, må du se informasjon om dette på den aktuelle kommunens nettside. Den nasjonale informasjonstelefonen kan ikke svare på spørsmål om lokalt bruk av koronasertifikatet.

Hvor finner jeg koronasertifikatet

Digitalt på Helsenorge

Koronasertifikat er tilgjengelig på www.helsenorge.no for alle innbyggere med fødselsnummer eller d-nummer. Man må ha Bank-ID, Bank-ID på mobil eller tilsvarende får å logge seg på. Her vil du finne oppdaterte koronasertifikater, basert på vaksiner du har fått, gjennomgått koronasykdom og koronatester du har tatt hos helsepersonell. Du kan også skrive ut koronasertifikatene dine hvis du ønsker å ha de i papirversjon, men dette er ikke nødvendig.

Vi anbefaler at alle som kan bruke www.helsenorge.no gjør det.

Logg inn for å se ditt koronasertifikat


Ikke-digitale innbyggere

Personer som ikke selv kan logge inn på Helsenorge kan ta kontakt med Helfo per telefon eller brev, for å få utskrift av koronasertifikat basert på vaksine og/eller gjennomgått sykdom. Du vil få utskrift av koronasertifikatene tilsendt i posten, det er derfor viktig å bestille koronasertifikatene i god tid før du har behov for dem. 

Merk at det bare er den som trenger sertifikatet som selv som kan ringe for bistand.

Fremgangsmåte for bistand til ikke-digitale innbyggere

 • Telefon
  Ha klart fødselsnummer eller d-nummer. Ring informasjonstelefonen for korona: Åpningstid kl. 08.00 – 15.30, mandag til fredag. Fra Norge: 815 55 015 Fra utlandet: +47 21 89 80 42
 • Brev
  Send brevet og kopi av legitimasjon til: Helfo, Postboks 2415, 3104 Tønsberg

Vært oppmerksom på at det kan ta en uke før du mottar sertifikatene, du kan derfor ikke få tilsendt koronasertifikat basert på negativ koronatest ettersom testresultatet kun er gyldig i 24 timer.

Du selv må være oppmerksom på gyldighetsdatoen som er 90 dager fra utskriftsdatoen.


Utskrift av test tatt i Nome

Innbyggere som verken kan bruke digitale løsninger eller Helfos tilbud om koronasertifikat per brev, har rett til å få utskrift av koronasertifikatet basert på negativ test. 

For at du skal kunne dette fra kommunen, forutsetter det at du først har tatt en hurtigtest eller PCR-test utført av helsepersonell i Nome.

Utskrift av test må avtales på forhånd

Ringt test- og smittesporingstelefonen tlf. 951 65 411 (ikke sms).

Gyldig legitimasjon må framvises ved oppmøte.