Informasjon fra ordfører

30. juni 2020 

Ved inngangen til sommeren er mye på veg tilbake til det normale i samfunnet – heldigvis.

Vi kan treffe hverandre igjen, de fleste er tilbake på jobb, og barna er igjen i full aktivitet.

Likevel er vi ikke ferdige med Covid-19 – det kan komme nye bølger av smitte.

Derfor, når vi nå går inn i ferie de fleste av oss; husk fortsatt å ta forholdsregler!

Det er fortsatt viktig å vaske hender og holde deg heime om du har symptomer på luftveisinfeksjon.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Nome også dette året, men legger ved følgende oppfordring:

Klikk for stort bilde 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God sommer til alle!

Mvh
Ordfører Bjørg

Informasjon fra ordfører

15. mai 2020

Det er ingen nye positive koronatester i Nome denne uke.

Samfunnet begynner og normaliseres, selv om smitterestriksjoner fortsatt er like viktige å overholde.

Skolene har startet igjen; med fortsatt noe hjemmeundervisning, litt ekstra uteskole samt stor fleksibilitet går dette bra. Personalet melder om at det går mye tid til vasking av hender, men sånn må det være i en tid framover.

Butikkene har igjen normal åpningstid, og spisesteder og puber med mulighet for mat-servering er åpne igjen.

Det er opp til oss alle om dette kan fortsette – vi har alle et ansvar for å ivareta smittevern og følge de regler som gjelder!

Det er i dag to dager til 17. mai. Det legges opp til en annerledes markering av nasjonaldagen dette året. Tusen takk til representanter fra Helgen, Lunde og Ulefoss for godt samarbeid, og til god koordinering fra kommunens kulturetat! Ta del i arrangementene der det er mulig – se på bilkortesjen, spis is og se på filmen som legges ut kl. 20 søndag kveld – den skal vise et resyme av 17. mai 2020 i Nome.

Jeg ønsker alle en fin nasjonaldag, og gleder meg til å bruke resten av dagen i dag på å besøke barnehager, gå i tog med dem og dele ut is!

Gratulerer med dagen på søndag!

Bjørg Tveito Lundefaret

10. mai 2020

Jeg er glad for å kunne melde at det ikke var nye positive tester på korona i Nome sist uke. Testkapasiteten er økt, sånn at alle med symptomer nå kan testes. Dette er viktig nå når samfunnet gradvis åpnes igjen.

Kommuneoverlege Kristin Sekse (her i teams møte med beredskapsledelsen i Nome kommune) informerer om hva som skjer ved en positiv test:

1. Kommuneoverlegen får telefon med beskjed om kven som er smitta.
2. Smittesporingsgruppa startar arbeidet umiddelbart etter positivt svar på prøve:
3.- Smittesporingsgruppa tek kontakt med den smitta og startar å kartlegge nøye alle moglege nærkontaktar til den smitta. Nærkontaktar er definert som alle som har vore saman med personen med mindre enn 2 meters avstand, i meir enn 15 minutt, sidan dagen før personen utvikla symptom (feber, hoste, tungpust f.eks).
4.- Sporingsgruppa tek også kontakt med arbeidsplassen til den smitta, dersom dette er aktuelt, og informerer om smitte. Arbeidsplassen vil også følgje opp informasjon om eventuelle nærkontaktar.
5. - Vidare blir alle nærkontaktar sett i karantene, og får nøye instruks om å la seg teste dersom dei utviklar luftvegssymptom.

Kommende uke åpner resten av skolene gradvis igjen, sånn at etter 17. mai er alle elever tilbake til ordinær skolegang. Det er fortsatt viktig med stort fokus på smittevern, på skolene kreves blant annet stor avstand mellom elevene. Det er derfor nødvendig å benytte rom som til daglig ikke er undervisningsrom. Stor takk til personale som siden stengingen har drevet alternativ undervisning, og lykke til med reåpning av skolene!

Det er endelig mulighet for å besøke beboere på sjukeheimen igjen, riktignok med restriksjoner inntil videre. Dagavdelingen på sjukeheimen åpnes denne uke på Lundetunet. Dagavdelingen på Ringsevja er også åpen igjen fra 11. mai. Begge har i starten et begrenset tilbud. Kafeene ved eldresentrene er etterlengtet, og åpner igjen 18. mai, også her med et begrenset serveringstilbud i starten, men den gode praten og kaffekoppen er det igjen mulighet for. Vi er glade for at spisesteder i kommunen får også åpne igjen, vi bør være gode på å benytte disse tilbudene nå, tilbud som har vært pålagt stenging i to måneder.

Vi nærmer oss 17. mai, med en feiring dette året som vil være preget av koronarestriksjoner. Endelig program kommer i Kanalen, på kommunens hjemmesider og her på sosiale medier når det er klart. Men møt opp der det er muligheter, og ta del i feiringen av nasjonaldagen vår! Husk reglene som fortsatt gjelder; hold avstand, vask hendene og hold deg hjemme ved luftveissymptomer.

 

Bjørg Tveito Lundefaret

02. mai 2020

Vi har kommet til mai i 2020, etter å ha vært gjennom snart to måneder som har vært sterkt preget av forholdsregler og frykt for COVID-19. Samfunnet begynner med små skritt å åpne igjen, til glede for de fleste.

Barnehagene er i gang, skolene er gradvis i gang og all respekt til alle ansatte som tar dette «på strak arm» og legger godviljen til for at dette skal fungere.

På mandag starter kulturskolen igjen med undervisning, som nevnt, hverdagen er på veg tilbake. Mange av oss er svært glade for at frisørene igjen er i gang:)

Likevel, både på nasjonalt og lokalt nivå er det fortsatt høy beredskap, og vil være det i lang tid. Det planlegges for nye smittetopper, så kan vi håpe behovet ikke kommer for utvidede tilbud.

Alle skal føle seg trygge på at om en blir syk, og så syk at en trenger behandling, så er sykehus og kommuner rigget for dette. I midt-fylket jobbes det nå med en felles avdeling innenfor pleie og omsorg spesielt med tanke på COVID-19 pasienter, sånn at vi er sikre på å ha både plass og ressurser om behovet skulle melde seg.

Sist uke hadde vi to nye positive tester i Nome. Disse har over tid vært i karantene, smittesporing er utført og pasientene blir fulgt opp av helsepersonale ved behov.

Den store dugnaden gjelder fortsatt - hver enkelt av oss må bidra for å smittetallene holde nede. Det er spennende å se om antall tilfeller vil øke nå når samfunnet som nevnt åpnes gradvis opp igjen.  Det er gledelig å se campingbiler på vegen igjen, og at campingplassene langs Telemarkskanalen fyller seg opp. Det er viktig for det lokale næringslivet.

Men husk; Fortsatt grundig håndvask, hold avstand og unngå folkemengder. Parallelt med at samfunnet åpnes opp igjen, skal testkapasitet og gjennomføring økes betraktelig. Det er nå åpnet for å teste alle som har luftveissymptomer for Covid-19. I Nome skjer testing foreløpig etter avtale med fastlege og ved stor pågang vil de som er i risikogruppene prioriteres først.

Nå som butikker og andre tilbud igjen gradvis åpner; husk å handle lokalt!

Fortsatt god mai helg!

 

Bjørg Tveito Lundefaret

26. april 2020

Kjære innbyggere i Nome!

En status før vi starter på ei ny uke.

Sist uke ble det registrert to nye corona tilfeller i Nome. Totalt har fem testet positivt, to er erklært friske igjen. Ingen fra Nome har så langt vært innlagt på sykehus pga corona.

Barnehagene startet som kjent opp igjen på tirsdag. Oppstarten har gått bra, vi har fått god hjelp av det fine været, men først og fremst av positive og dyktige ansatte som tar utfordringene og bidrar til at barna har trygge dager i barnehagen.

GJENÅPNING AV SKOLE/SFO

Myndighetene har nå bestemt at 1.-4. trinn og SFO i grunnskolene over hele landet skal åpnes igjen fra og med 27. april. Holla 10-årige skole og Lunde 10-årige skole planlegger denne uka for å organisere og tilrettelegge så godt som mulig, og sikre at personalet får opplæring i smittevern.  

Vi forholder oss til myndighetenes råd, og «Veileder om smittevern for 1.-7. trinn under covid-19 utbruddet» fra Utdanningsdirektoratet følges opp.

Myndighetene gir klare råd om redusert antall personer som er tett sammen, ved å ha mindre grupper og fast ansatte for hver gruppe. Det er i veilederen tatt utgangspunkt i norm for lærertetthet, og denne sier en lærer per 15 elever på 1.-4. trinn, og en lærer per 20 elever på 5.-7. trinn. For å imøtekomme krav om faste grupper har Nome kommune bestemt at åpningstiden i SFO fra 27. april til 15. mai vil være fra kl. 0800-1530. 

Selv om samfunnet nå gradvis åpnes igjen, er det fortsatt svært viktig å følge de nasjonale retningslinjene, med håndvask, holde avstand, ikke være sammen i store grupper osv. I går meddelte kulturministeren at alle større arrangement er avlyst fram til 1. september. Det forteller ennå en gang om alvoret i situasjonen, og det er opp til oss å bidra til at samfunnet ikke må stenges ned på nytt, men heller gradvis kan gjenåpnes.

Vi har alle fått en ny påminnelse om hvor heldige vi er som bor i Norge, i dag vil jeg fremheve den fantastiske naturen. Den gjør at vi kan komme oss ut, noe som bidrar, som Odd Nordstoga sa på NRK i dag, positivt til både kropp og sjel.

Nyt søndagen!

Bjørg Tveito Lundefaret

18. april 2020

God morgen!

Denne uke fikk vi en ny positiv test på korona i Nome. Totalt antall smittede er nå tre personer.

Som kjent begynner myndighetene nå å åpne deler av samfunnet igjen.

Barnehagene skal åpne kommende uke, SFO og skole starter gradvis opp uken deretter.

Vi ser butikker åpner igjen, og frisører, fysioterapeuter og andre tilbud der det er nærkontakt mellom mennesker har anledning til å åpne fra 28. april, med strenge restriksjoner.

Hytteforbudet oppheves også fra kommende uke, dette gjelder også campingplasser, med restriksjoner - samtidig opprettholdes anmodningen om minst mulig reisevirksomhet.

Det viktigste når livet normaliseres gradvis, er at den enkelte av oss fortsatt husker på restriksjonene;  god håndhygiene, god avstand og maks 5 personer samlet.

Det er godt vi går mot lysere tider, sånn at vi kan være mye utendørs - bruke naturen vi har så mye av i Nome. Stor takk til alle som gjør mye for å holde veger og stier i god stand! Det har mange stor glede av nå.

Tilbake til barnehager; disse åpnes i Nome kommune på tirsdag - alle foresatte og ansatte har fått informasjon om tilbudet, som i starten vil være noe annerledes.

For å redusere smittefaren; skal barna være i mindre grupper og sammen med faste voksne. Derfor må åpningstiden i starten være noe redusert. Barna skal være mye ute, og foresatte skal i minst mulig grad inn i barnehagen. I tillegg skal barna ha med egen mat, for å redusere smitterisikoen ved matbordet. Myndighetene er klare på at smittefaren mellom barn er redusert i forhold til mellom voksne. Kommunelegen vår, Kristin Sekse, gir god informasjon til kommunens ansatte om hvilke forholdsregler som gjelder.

Lykke til - til alle ansatte som får en annerledes arbeidsdag i en periode, velkommen tilbake til alle barn!
Til foresatte - barna blir ivaretatt trygt og sikkert av dyktige ansatte i barnehagene våre😊

Som nevnt tidligere, har kommunen opprettet et lokalt næringsfond med tanke på næringsliv som har redusert omsetningen pga korona-situasjonen. Det har vært stor søkning på midlene og utdeling skjedde nå på fredag. Vi håper det har bidratt litt over den første kneika. Det er mulig det vil komme nye søkemuligheter.

Nå som tilbudene igjen åpner, er det viktigere enn noen gang at vi som innbyggere benytter tilbudene, så sjekk det lokale tilbudet før du bestiller på nettet.

Det er en måned til 17. mai, feiringen dette året vil også bli annerledes. Jeg har invitert 17. mai komiteene til møte førstkommende mandag, så får vi se hva vi i fellesskap kan finne på som erstatning for den tradisjonelle feiringen.

God helg i Nome🌞

 

Bjørg Tveito Lundefaret

14. april 2020

Jeg håper alle har hatt en gode fridager, selv om påsken 2020 ble annerledes enn det som var planlagt for de fleste av oss.

Det er i løpet av påsken ikke kommet nye positive tester på Covid 19 i Nome.

Det er nok ulike årsaker til det, men jeg vil rose alle som tar de forholdsregler det er mulig å ta; vaske hender, holde avstand osv.

Nå er hverdagen tilbake, og som kjent, har regjeringen besluttet «å gjenåpne barnehager fra 20. april og SFO og skoler fra 27. april. Gjenåpningen skal skje gradvis og kontrollert, med nødvendige smitteverntiltak på plass.»

I Nome jobbes det nå med å få disse tiltakene på plass, og det vil bli gitt god informasjon til ansatte og foresatte i forkant av gjenåpningen.

Det er også åpnet for at bransjer med en-til-en kontakt, som eksempelvis frisører, fysioterapeuter, som ble pålagt å stenge i mars, kan åpnes igjen tidligst fra 20.april, men med strenge forskriftsmessige krav til smittevern.

Så minnes det om lokal tilskuddsordning for næringslivet i Nome og Midt Telemark. Gå inn på www.MTNU.no,  der finnes både informasjon og søknadsskjema.

 

Bjørg Tveito Lundefaret

7. april 2020

Det er nå registrert to smittede i Nome kommune i det vi går inn i en påskehøytid som vil være annerledes for de fleste av oss.

Først en hilsen til alle som skal jobbe eller være i beredskap i påsken. Stor takk til alle innen helse- og omsorg som stiller opp, er beredt til å ta ekstra vakter, og som kan være ekstra utsatt for smitte.

Takk også til alle andre som bidrar ekstra i disse tider.

Det er nå lettet litt på adgangen til å benytte idrettsanlegg og lekeplasser. Men husk at forholdsregler også gjelder der. Maks fem personer av gangen, to meters avstand samt flere skal ikke benytte samme leke.

Større forsamlinger er fortsatt ikke tillatt. Det har både i Nome og nabobygder vært flere tilfeller av ansamlinger av unge. Vi skjønner alle det er fristende, og frustrerende og ikke kunne opprettholde det sosiale livet i så stor grad som ellers. Likevel, følg anmodninger – så unngår vi smittespredning.

Med bakgrunn i behov for å styrke smittevernberedskap i Nome vedtok beredskapledelsen i dag å opprettholde vedtak om stenging av barnehager og skoler i første omgang til og med 17. april.

Det gis fortsatt tilbud til barn med foreldre med samfunnskritiske jobber, samt sårbare barn.

En stor takk til ansatte i skole og barnehage som har vist stor fleksibilitet ved å undervise digitalt, har fulgt opp elever pr telefon, har vaska og malt lokaler, spilt teater, lagd påskeaktiviter, gått på hjemmebesøk osv.

Tusen takk alle sammen – og god påske til alle!

 

Bjørg Tveito Lundefaret

3. april 2020

Når vi nærmer oss påskehøytiden, er det fortsatt kun en registrert smittet i Nome kommune.

Kommunen er i beredskap om det skulle bli flere syke i løpet av påsken, all honnør til alle ansatte som er klare til å bidra.

Vi vet ikke hvor lenge dette vil vare. Det er usikkerhet rundt når skoler og barnehager gjenåpnes. I Nome følger vi de nasjonale retningslinjene. Arbeidstakerorganisasjonene, med Utdanningsforbundet og Fagforbundet i spissen, er opptatt av hvordan ansatte, barn og foresatte skal ivaretas ved en gjenåpning av skoler og barnehager. Det er også kommunens ledelse. Vi kjenner ikke til i dag hva regjeringen bestemmer, men vi ser for oss at en gjenåpning må skje gradvis, sånn at ansatte skal være godt forberedt, og at smittevernstiltak skal ha høyeste prioritet.

Vi er på et vis satt på pause. Lokale bedrifter er pålagt å stenge sine virksomheter. Dette er alvorlig både for næringsaktører og for lokalsamfunnet.

Kommunestyret har derfor vedtatt å bevilge penger til et næringsfond som kan støtte opp om bedrifter som nå har problemer. Det er gjort vedtak om at det skal igangsettes arbeid som kan gi oppdrag til næringslivet vårt, og det skal i størst mulig grad benyttes lokalt næringsliv når varer og tjenester skal kjøpes inn.

Dette er en oppfordring også til deg som innbygger – støtt det lokale næringslivet, så vil tilbudet være der når livet normaliserer seg!

Minner om hvordan du kan forebygge smitte:

  • God hånd- og hostehygiene, prøv å unngå og ta deg i ansiktet
  • Vaske hendene ofte og grundig med såpe og vann, alternativt desinfeksjonsmiddel som inneholder alkohol
  • Unngå håndhilsing, samt kyssing og klemming utenfor hjemmet(!)
  • Hold god avstand til andre, og begrans antall du får besøk av til noen få
  • Friske barn kan være sammen både ute og inne, men i små grupper
  • Respekter regler for karantene og isolasjon
  • Hvis du har feber eller luftveissymptomer bør du isolere deg hjemme til et døgn etter at du er frisk

God påske alle, og ta godt vare på hverandre


Bjørg Tveito Lundefaret

30. mars 2020

Vi har nå fått det første tilfellet av koronavirus også i vår kommune.
Vedkommende kom fra utlandet, og har vært i karantene siden da, så smitterisikoen er liten. I dagens møte i beredskapsledelsen fikk vi informasjon fra kommunelegen om dette, samt at situasjonen i Nome var rolig.

Det er en bekymring at det kan bli manko på smittevernutstyr, dette jobbes det kontinuerlig med.
Kommunelegen anbefaler at vi forholder oss til de samme vedtakene som er fattet i Midt Telemark kommune, derfor er det i dag sendt ut pressemelding om at campingplasser og andre overnattingssteder pr nå ikke er åpne for gjester. Det er gjort unntak for arbeidstakere som leier rom eller hytter.
Nome kommune forholder seg til veilederen som kom fra Regjeringen i går vedr karantene- og innreiseregler, og har ikke vedtatt egen regler for dette.

Formannskapet får i morgen til behandling en første sak med tanke på å benytte næringsfonds-midler til støtte for bedrifter som opplever stor omsetningssvikt. Det er et mål at dette fondet skal bidra til å hjelpe det næringslivet som ikke får hjelp av støtteordninger fra staten gjennom denne krisen.

Så en viktig påminning – det er svært viktig i disse tider at alle forholder seg til de pålegg som er gitt for å unngå smittespredning. Det er pr i dag ikke lov til å ha større sosiale sammenkomster innendørs. Får en kjennskap til sammenkomster der en del mennesker er samlet, spesielt om det nytes alkohol, er kommunelegens anbefaling at det meldes til politiet.
Min anmodning er at dette nå tas på høyeste alvor, så får vi se fram til de gode dagene igjen der det er lov til å hygge seg i sosiale lag.

Ta vare på dere selv og hverandre!


Bjørg Tveito Lundefaret

27. mars 2020 Til næringslivet!

27. mars 2020

Dette ble presentert fra Regjeringen på en pressekonferanse i dag, og vil være et godt bidrag til bedrifter som nå har mistet store deler av sin omsetning, eller har fått pålegg om å stenge.

Vil dekke faste kostnader for å redde bedrifter

Kompensasjonsordninger for bedrifter

Regjeringen etablerer «kontantstøtte» for rammede bedrifter. Ordningen vil trygge arbeidsplasser slik at folk har en jobb å komme tilbake til. Dette er nødhjelp til bedrifter som har kostnader de ikke kommer unna.

To hovedmål:

1. Likvidetetsproblem skal ikke bli et soliditetsproblem, og vi skal unngå konkurser.

2. Sikre en trygghet i leverandørkjeden slik at samspillet vi er avhengig av, fungerer.

Ordningen er tilpasset norske forhold

Regjeringen trekker fram godt samarbeid med NHO, bankene og alle oss andre som bidrar med god innsikt og kompetanse til å støtte regjeringen og myndighetene i å velge riktige tiltak.

Ordningen oppsummert på 7 punkter:

- Det blir støtte for å dekke en andel av faste kostnader og vil være behovsrettet

- Støtten kommer rett på konto, utbetalinger så raskt som mulig slik at man kan imøtekomme trekk i nær fremtid. Målet er penger på konto innen 3 uker.

- Hver bedrift søker gjennom en nasjonal digital selvbetjent portal

- Søknad vil automatisk behandles. Det står vi godt rustet for i Norge der bankene og offentlige - - - instanser har samarbeidet godt i mange år, og datagrunnlaget er godt.

- Ordningen vil være midlertidig. For to måneder av gangen og vil kunne bli forlenget

Ordningen skal favne bredt. Ordningen skal rette seg mot bedrifter som har stor fall som følge av covid-19. Den skal ikke være bransjespesifikk. Regjeringen anslår en total størrelsesorden på 10-20 milliarder kroner hver måned

- Ordningen skal være så enkel som mulig både ved å benytte og administrere. Den er i samsvar med Statstøtteregelverket og sikre etterlevelse og kontroll. Bedriftene søker selv og står ansvarlig for å føre riktige opplysninger og at den er brukt i samsvar med ordningen. Ordningen skal ikke misbrukes. Tydeligere detaljer om en uke (neste fredag).

Ta kontakt med Midt Telemark næringsutvikling ved spørsmål

 

 Bjørg Tveito Lundefaret

26. mars 2020

26. mars 2020

Det er fortsatt ingen positive tester på korona i Nome.

Som vi ser i nasjonale media, er det svært variable prognoser for hvordan dette vil slå ut, og når vi vil få en smittetopp i vår region.

Som nevnt, det er en fordel at denne toppen dras ut, sånn at vi kan være best mulig forberedt om vi skal behandle mange syke samtidig. Det sjekkes i disse dager muligheter for å etablere egne sykerom i kommunen, sånn at en unngår smitte på våre institusjoner, som Nome sjukeheim, Ringsevja, boliger for psykisk utviklingshemmede og Bjervatun.

Dette kan være for pasienter som trenger pleie, men som ikke er i gruppen sykehusinnlagte.

Både Nome og Midt-Telemark kommune har gjort hastevedtak for å se på muligheten for å benytte midler tilhørende Midt-Telemark næringsfond. Midlene kan fungere som ei verktøykasse administrert av Midt-Telemark næringsutvikling for å hjelpe bedrifter i vanskeligheter. Det må lages statutter for disse midlene. Vi er enige om at dette kan være et godt bidrag til et næringsliv som i disse dager mangler inntekter.

Nome kommune har, på bakgrunn av Mattilsynet sin vurdering, opphevet vedtaket om forbud mot salg av smågodt.

Så en melding fra IATA:

VI ÅPNER ALLE VÅRE GJENVINNINGSTASJONER FOR PRIVAT LEVERING AV AVFALL
MANDAG 30. MARS OG
ONSDAG 1. APRIL I PERIODEN 08:00-15:00 BEGGE DAGER.

 

 Bjørg Tveito Lundefaret

24. mars 2020

24. mars 2020

Det er fortsatt ingen positive tester på korona i Nome.  Dette betyr dessverre ikke at ikke vi også vil bli rammet, men en hver dag uten smittede, gjør at kommunen kan settes bedre i stand til å møte de utfordringer som måtte komme.

Legesenteret fungerer som normalt, noen velger å avbestille sine timer, andre ønsker kun telefonkontakt. Mottaket på legesenteret er organisert sånn at en unngår smitte inne på legesenteret.

Både Nome sjukeheim, Ringsevja og Lundetunet er stengt for besøk for å unngå smitte.

Det betyr at en del savner sin daglige prat på senterene, oppfordringen er derfor å bruke telefonen. Ta en ekstra telefon til noen du vet sitter alene.

I tillegg jobbes det med en akuttelefon for barn og unge – denne er ennå ikke klar.

Vi har mottatt referat fra møte i Lunde handelstands forening. De oppfordrer til følgende:

Fortsett og handler lokalt hos frisør (en kan kjøpe produkter), klesbutikk (ta kontakt og gjør en avtale om butikken er stengt), malerforretingen, bokhandelen og andre lokale tjenesteytere eller butikker.

Gavekort – du kan også kjøpe et gavekort selv om butikken er stengt, det bidrar positivt til butikkens likviditet, samt at mottaker av gavekortet har noe å glede seg til når butikken åpner igjen!

Jeg støtter opp om denne anbefalingen!

Ta vare på hverandre!

 

 Bjørg Tveito Lundefaret

20. mars 2020

20. mars 2020

I dagens møte i beredskapsledelsen ble det informert om at vi fortsatt ikke har noen som har testet positivt på korona i Nome.

Kommunene er pålagt fra Fylkesmennene å planlegge for flere sengeplasser i egen kommune. Dette er noe helseetaten er i gang med. Mulige lokaler skal befares.  Det foregår nå mye bra jobbing i organsiasjonen. Vi er heldig og har mange dyktige og ansvarsbeviste arbeidstakere i vår kommune!

En  stor del ansatte i helse er testet, likevel er det også mange som ikke har gjennomført noen test, og pr i dag er det mangel på testutstyr. Selvfølgelig svært både beklagelig og kritikkverdig. Kommunelegen bedyrer at dette jobbes det med, med håp om en bedring av situasjonen. Ikke en ufordring som kan løses lokalt.

Fra oppvekstetaten meldes det om at nettundervisning for elever i mellom- og ungdomstrinnet fungerer bra, men at det på sikt er en større utfordring å sikre de mindre barna, uten egen pc, undervisning. Det jobbes her mer alternative løsninger.

Det er en stor bekymring også for næringslivet vårt. I første omgang er det de mindre bedriftene som preges av stopp i bestillinger og salg. MTNU er i dialog med mange av dem. I tillegg kommer det signaler fra regjeringen om såkalte redningspakker. La oss håpe dette kan bidra til at alle kommer over denne kneika.

Stor takk til alle som står på i denne krevende situasjonen!

Bjørg Tveito Lundefaret

19. mars 2020

Nytt om korona fra Nome kommune
Fortsatt har ingen testet positivt på korona i kommunen vår. Det tas hver dag nye tester, spesielt mange som jobber innenfor helse og omsorg er testet, men som nevnt, heldigvis alle negative hittil. Nome kommune jobber hver dag nå med forberedelser til at flere vil bli syke, det er spesielt viktig å ha ansatte tilgjengelig innenfor helse, om mange blir syke eller må i karantene samtidig.
Ellers er det viktig å følge de råd som gis; hold avstand til andre og vask hender.

Det er tøffe tider for mange, så selv om vi ikke kan besøke hverandre - så ta en ekstra telefon til venner og kjente, og tenk litt ekstra på de som bor alene akkurat nå.
Det kan også være krevende når barna våre ikke har sitt vante tilbud i skole og barnehage.
Det går heldigvis mot vår, så ta fram sykkelen og de lave skoa og vær ute i frisk luft.

Ta vare på hverandre - hverdagen kommer tilbake

Bjørg Tveito Lundefaret