Gratulerer med dagen! En kavalkade av 17. mai 2020

Gratulerer med dagen alle sammen! Selv om vi i år ikke kunne feire dagen som en folkefest med glade barn i barnetog etterfulgt av leker og sammenkomster, har nasjonaldagen blitt markert gjennom hele kommunen. Thea Myrjord Norheim sa det så godt i dagens tale fra ungdommen: "17. mai 2020 er ikke avlyst, den er bare litt annerledes". Den siste uken har 17. mai blitt markert i barnehager, på skoler og nå idag i hele kommunen. Et filmteam har dokumentert det som har skjedd og vi gleder oss til å dele resultatet med dere.

Se hvor flott 17. mai feiring vi har hatt i det annerledes året 2020.

Filmen vis

er oss noen utvalgte taler: Gratulerer med dagen fra ordfører Bjørg Tveito Lundefaret, talen til Tormod Halvorsen fra kransnedleggelsen på Høyden, og tale fra ungdommen ved Thea Myrjord Norheim fra Nome ungdomsråd.
Vi får klipp fra 17.mai bilkortesjen og det er filmet fra barnehagenes feiringer i forkant av 17. mai. Korpsspill og drive-in gudstjeneste er også med, i tillegg til et flott digitalt flagg laget av innsendte bilder av elever som i forrige uke fortsatt hadde nettundervisning: 5. - 10. trinn.

Tusen takk til 17. mai komiteene i Lunde, Ulefoss og Helgen v/ Aasta Ajer, Siri Lunde og Anja Hjelseth. Det er ikke bare å arrangere 17. mai når alt må tenkes på nytt, men dere har stått på sammen og resultatet ble en flott markering av Norges nasjonaldag.

Tusen takk til motormiljøene i kommunen; Lunde MC-klubb, Ulefoss MC-klubb, Street Cars Lunde, Veterandagane i Lunde og Nome Motorhistoriske Forening, for å gi oss et alternativt 17.maitog fra Helgen til Svenseid, og takk til alle som møtte opp for på heie på bilkortesja der den kjørte forbi. Takk til Midt-Telemark Brann og Redning for å kjøre "flaggbilen" først i kortesja.
Tusen takk til korpsene i kommunen som har gitt oss 17.mai stemning; Lunde og Ulefoss skolekorps, Ulefoss Musikkorps og Lunde Blæsekompani.

Takk til Vakre Ulefoss og Vakre Lunde for å skape den gode stemningen i våre lokalmiljøer med blomster og flagg.

Tusen takk til alle barnehagene og skolene i kommunen for flotte bidrag til 17. mai, med tegninger, pynt og barneglede.

Tusen takk til talere ved dagens kransnedleggelser; Tormod Halvorsen, Thea Myrjord Norheim og Mette Sanden.

Tusen takk til Lunde og Holla kirke for å være løsningsorienterte og tilby drive-in gudstjenester.

Og tusen takk til Superlativ som de siste dagene har jobbet tidlig og sent for å filme og redigere sammen denne flotte filmen, en kulturhistorisk viktig dokumentasjon av hvordan Nome kommune feiret 17. mai dette annerledes året 2020.

Vi håper dere har hatt en flott feiring og ønsker dere en fortsatt god 17. mai.