Ekstraordinær båndtvang i Nome kommune fra 11.2.19

Klikk for stort bilde

I løpet av vinteren har det kommet store snømengder i hele kommunen. Hjorteviltet generelt, og særlig rådyr, har med dette fått vanskelige forhold i vinter.

 

Store deler av kommunen har en god bestand av rådyr som ofte trekker ned mot bygdene og samler seg i flokker vinterstid. Under store snømengder har rådyra vanskeligheter både i forhold til å skaffe seg mat og ta seg fram i terrenget. Dette er en tid av året da rådyra ikke bør utsettes for unødvendig stress og jaging, ettersom det er lite mat og vanskelig fremkommelighet. Rådyra må derfor sikres mest mulig rolige forhold.

Fagrådet for vilt og innlandsfisk i Nome vurderer det derfor slik at det bør innføres ekstraordinær båndtvang i hele kommunen. Slik vil en sikre at alle hundeeiere tar ansvar og holder hundene forsvarlig inngjerdet eller i bånd. Forholdene vurderes altså å være slik at det er påkrevd å innføre båndtvang for å beskytte viltet. Forskriften gjøres gjeldende fra dags dato og bør gjelde frem til 1. april, da den ordinære båndtvangen jfr. Hundelovens § 6 inntrer.

Les vedtaket fra Landbrukskontoret her. (PDF, 696 kB)

 

 

 

Fant du det du lette etter?