Feiing og tilsyn av piper og fyringsanlegg

Publisert av Sigrid Stoa. Sist endret 20.03.2018

Gjennom Midt-Telemark brann og redningstjeneste (MTBR) er det etablert en felles feie- og tilsynstjenste for kommunene Bø, Nome og Sauherad.

Forebyggende avdeling ved MTBR skal sørge for feiing og tilsyn med fyringsanlegg.

Fra 01.01.2016 gjelder ny forskrift om brannforebygging i Bø, Nome og Sauherad. I følge forskriften skal alle boliger og fritidsboliger, som har fyringsanlegg som brukes til oppvarming av byggverk, ha behovsprøvd feiing og tilsyn.

Feie-/tilsynsavgiften er til enhver tid etter gjeldende gebyr reglement i kommunene.

Feie- og tilsynsordning for MTBR-gjelder fra 1.1.2018 (PDF, 226 kB)

Informasjon om gebyr-feiing og tilsyn av fyringsanlegg (PDF, 91 kB)

Du kan lese mer om regelverk iht. feiing og tilsyn med fyringsanlegg her

Vi benytter SMS varslingstjenesten Varsling 24 for å varsle om feiing og tilsyn. Du kan få mer informasjon om tjenesten her (DOCX, 485 kB)

Fra 2020 er det forbudt med fossil oljefyring i Norge. Informasjon om hva du bør gjøre med din nedgravde oljetank finner du her.