Kommunene i Midt-Telemark går digitalt

SvarUT - Klikk for stort bilde

Bø, Nome og Sauherad kommune starter med digital postutsendelse 20. mars.

En offentlig løsning for sikker digital post til innbyggere er en sentral byggekloss i utviklingen av digitale tjenester. Digitaliseringsrundskrivet 2016 gir pålegg om at alle offentlige forvaltningsorganer som sender post til innbyggere skal benytte digital postutsending som førstevalg.

På bakgrunn av dette starter nå Bø, Nome og Sauherad kommune med digital postutsending til sine innbyggere. Dette skjer via KS SvarUt som er koblet opp mot Altinn, Digipost og e-Boks.

Hva betyr det for deg som innbygger?

• samle post fra det offentlige trygt og gratis ett sted
  • tilgang til posten din der du er og når du vil
  • varsel på SMS eller e-post når du får brev
  • raskere svar og informasjon fra det offentlige
  • miljøvennlig og kostnadsbesparende for det offentlige
  • post fra private avsendere på samme sted

Hvordan vil kommunen sende post digitalt?

Digital postkasse i e-Boks eller Digipost

For å motta digital post må du opprette en digital postkasse hos enten e-Boks eller Digipost.
Det er frivillig for deg å opprette, og du kan velge mellom to postkasser på samme måte som du kan velge mellom ulike banker og forsikringsselskap. Du velger den postkassen som passer best for deg. Postkassene er likestilte og stiller begge strenge krav til sikkerhet. Brevet anses som  levert i Digipost eller e-Boks, og vil ikke sendes på papir dersom det ikke åpnes.

Altinn

Har du ikke digital postkasse vil du få brev levert i Altinn. Hvis brevet ikke blir åpnet i Altinn innen to dager vil du automatisk få det på papir.

Reservasjon

Du kan også reservere deg mot kommunikasjon på nett. Du vil da fremdeles få viktig post fra det offentlige på papir. Les mer på www.norge.no/reservasjon

Trenger du hjelp eller lurer på noe?

Ved spørsmål ring oss eller send en epost så skal vi hjelpe deg så godt vi kan.

Bø kommune: 35059000, postmottak@bo.kommune.no, www.bo.kommune.no

Nome kommune: 35946200, postmottak@nome.kommune.no, www.nome.kommune.no

Sauherad kommune: 35957000, postmottak@sauherad.kommune.no, www.sauherad.kommune.no

Hva er en digital postkasse?
Her oppretter du en digital postkasse fra Digipost eller e-Boks
Se ytterligere informasjon på Norge.no

Publisert av Sigrid Stoa. Sist endret 15.03.2017