Dita Pruse

Ungdomsleder

 

Kultur og fritid for barn og unge

KOMMUNALT FRITIDSARBEID:

Se vår egen hjemmeside  unginome.no

Nome har to kommunale ungdomshus, Gamlebanken i Lunde og Samfunnshuset på Ulefoss. 
Husene har tilgang på biljard, bordtennis, Spillrom,kafe,diskotek, scene, bandrom mm.
 

Ung i Nome har ungdomsarrangører og ungdomsgrupper med forskjellige interesser i fra Gamlebanken i Lunde og Samfunnshuset i Ulefoss. Aktivitetsprogram blir til i samarbeid mellom ungdom og de ansatte.

Alder fra 8. klasse - 18 år. 

UngdomsKulturUka (UKU)

UngdomsKulturUka finner sted årlig, enten i vinterferien eller i høstferien. Det arrangeres en mengde aktviteter for ungdom i en hel uke, både innendørs og utendørs. Programmet inneholder noe fristende for alle og enhver, som for eksempel dansworkshop, matlaging, disco, film, jentekveld, skiturer, osv. 


UKM / Ungdommens Kulturmønstring
Åpen scene arrangementet Ungdommens kulturmønstring blir organisert hvert år i Nome. Her kan ungdommen i Nome vise sitt kunstneriske og kreative talent, for eksempel innen musikkområdet ( fra klassisk musikk til heavy metal), dans, film, litteratur, billedkunst, osv. Hovedformålet med arrangementet er å gi ungdommene en plattform hvor de kan opptre og vise sine talenter og dermed høste verdifull erfaring i sceneopptreden og/eller stille ut sine kunstarbeider. Lovende talenter kan bli utvalgt til å delta på fylkets åpen scene arrangement som gir muligheten for en plass ved det nasjonale åpen scene arrangementet.

Sluserock
Juni er tid for den årlig Sluserockfestivalen som finner sted i Sluseparken i Lunde under mottoet Rocka & Rusfri. Dette er ett av Østlandets største rockefestival for ungdommer. Festivalen ble arrangert for første gang i 2006. Sluserock arrangeres i omgivelser ved Lunde sluse, nær Telemarkskanalen.
Sluserock har blitt arrangert med artister som Karpe Diem, Madcon, Cir.Cuz, Alexander Rybak, Atle Pettersen, Pony the Pirate, Mhoo, Erik og Kriss med flere. 
 

Gamlebanken har øvingsrom for band. Huset kan leies til større og mindre arrangement. Det er også rom for grupper av ungdom som driver med egenaktivitet.

Ungdomsstipend 
Nome kommune vil gjerne oppmuntre ungdom til utvikling innenfor kunst og idrett. Ungdomsstipendet blir utgitt årlig til 2 kandidater som viser spesielt talent innen idrett eller scenekunst . Stipendet er på kr 5000 per person.

Nome kulturskole er en sentral aktør på ungdomshusene våre.

Nome ungdomsråd

Nome ungdomsråd er ett fritt og uavhengig organ.
Formålet med Ungdomsrådet er  å gi ungdom:

-   Innflytelse og medbestemmelse i saker som angår ungdom
-   En arena for økt samfunnsengasjement
-   Trening i demokratiarbeid
-   Mulighet til å gi råd til beslutningstakere
-   Muligheter til å ta opp saker på eget initiativ

Representantene er engasjert ungdom fra ungdomsskolene og/eller videregående skoler i alderen 12 til 20 år. De kan gå på skole utenfor kommunen, men må bo innenfor kommunegrensen. Representantene velges hver høst med mulighet til forlengelse.. Valget må skje før 1. oktober hvert år. Sittende ungdomsråd sørger for valg av nye representanter. Rådet skal bestå av 5 til 12 personer. Rådet velger en leder som sitter i et år av gangen og valget skjer på første møte til det nye rådet.
Undomsleder i kommunen er sekretær for rådet.

Vedtekter for ungdomsrådet her (DOC, 28 kB)


Ungdomsleder kan kontaktes på tlf: 35 94 62 00 eller e-post: postmottak@nome.kommune.no, spør etter ungdomsleder.

PRIVATE FRITIDSKLUBBER
Vision ungdomsklubb – Fredheim, Ulefoss
Fidus ungdomsklubb – Solhaug menighetshus, Lunde

Sist endret 25.04.2016
Fant du det du lette etter?
Login for redigering