Høring - åpning for jakt og fangst av bever og kommunale målsettinger for bever

bilde_bever.jpg - Klikk for stort bilde Miljødirektoratet fastsatte den 26. april 2017 fast ny forskrift om forvaltning av bever. Forskriften trådte i kraft 15. mai 2017. Forskriften skal forenkle forvaltningen, og det åpnes for at bever forvaltes mer likt småvilt

Publisert av Sigrid Stoa. Sist endret 06.11.2017

Det vil derfor ikke lengre være behov for at kommunen skal godkjenne vald for bever eller tildele fellingskvote. Forslag til forskrift og kommunal målsetting for de tre Midt-Telemark kommunene legges nå ut på høring.

Den nye forskriften om forvaltning av bever innebærer at kommunene må vedta mål for forvaltningen av bever og en forskrift om åpning av jakt etter bever. Forslag til forskrift og kommunal målsetting for de tre Midt-Telemark kommunene legges nå ut på høring i et og samme brev.

Frist for innspill til høringen i forbindelse med forskrift om åpning av jakt og fangst av bever og kommunale målsettinger for forvalting av bever er 11. august 2017 for alle kommunene.

Høringsdokumenter Bø kommune:Høring - åpning for jakt og fangst av bever og kommunale målsettinger for bever i Bø kommune (PDF, 328 kB)

Høringsdokumenter Sauherad kommune:
​Høring - åpning for jakt og fangst av bever og kommunale målsettinger for bever i Sauherad kommune (PDF, 55 kB)Behandling i Vilt og fiskeutvalget i Sauherad (PDF, 548 kB)

Høringsdokumenter Nome kommune:Høring - åpning for jakt og fangst av bever og kommunale målsettinger for bever i Nome kommune (PDF, 356 kB)Behandling i Fagrådet for vilt og innlandsfiske i Nome (PDF, 549 kB)

Se også Miljødirektoratet sin Forskrift om forvaltning av bever (PDF, 710 kB)

Eventuelt svar på høringen sendes til Midt-Telemark landbrukskontor, Bøvegen 271, 3810 Gvarv eller landbruk@midt-telemark.no